Le Roy Huis


images/le_roy_huis_open_dag.jpg19 oktober 2012 werd het huidige onderkomen van de stichting, het Le Roy Huis, officieel geopend. Een belangrijk moment, want nu heeft Le Roy Groningen de mogelijkheid om nog meer activiteiten te ontwikkelen. Het zijn altijd activiteiten met een Groen thema. Een paar van de thema’s: bijenhouden en ecologisch tuinieren.

Inmiddels zijn er al tal van activiteiten georganiseerd waar ruime belangstelling voor bestaat. Niet alleen bij de omwonenden van de Le Roy-gebieden, maar ook bij andere bewoners van de wijk Lewenborg. Ook trekken de activiteiten mensen van buiten de wijk. 

Elke vrijdagochtend is er een groep vrijwilligers actief vanuit het Le Roy Huis. Zij onderhouden de bijentuin en het omliggende terrein, maar gaan ook wel klussen in één van de Le Roy gebieden verder op. Met name in de winter zijn ook de vrijwilligers van de Vlindertuin Lewenborg hier te vinden. 

Elke tweede zaterdag van de maand is het Le Roy Huis open en bent u welkom om langs te komen voor een kop koffie en een praatje. U vindt de karakteristieke poort van het Le Roy Huis door de metalen bewegwijzering te volgen over het schelpenpad Kiel.